Аналіз світового досвіду використання хмарних технологій у навчальному процесі під час навчання інформатичних дисциплін - Тулиголовець, Євген Віталійович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2017)
Метою дослідження є визначення можливостей і перспектив використання «хмарних технологій» у навчальному процесі, зокрема під час навчання інформатичних дисциплін. Завданням дослідження є визначення онлайн-сервісів, за допомогою яких можна удосконалити процес навчання інформатичних дисциплін та з’ясувати відповідні переваги і недоліки їх використання. Об’єктом дослідження є навчальний процес у загальноосвітній школі та ВНЗ. Предметом дослідження є використання «хмарних технологій» під час навчання інформатичних дисциплін. У дослідженні використані методи порівняльного аналізу та синтезу, співставлення різних поглядів на основі вивчення різноманітних джерел. Результатом дослідження є комплекс рекомендацій з використання хмарних технологій у навчальному процесі, який може бути використаний для індивідуального вивчення онлайн-курсів або ж створення цілісних навчальних програм відповідних інформатичних дисциплін.