ПРОГРАМА РОЗПІЗНАВАННЯ ЗОБРАЖЕННЯ ТА ПОШУК АНАЛОГІВ У БАЗІ ДАНИХ - Місюра, Олександр Сергійович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2017)
Метою дослідження є застосування  методів та систем розпізнавання зображень. Головна задача розпізнавання образів — це задача віднесення вихідних даних до певного класу за допомогою виділення істотних ознак, які характеризують ці дані, із загальної маси несуттєвих даних.