Апаратна обчислювальна платформа для навчання - Коваль, Роман Миколайович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2016)
Метою дослідження є вивчення, та впровадження в освіту використання однокристальних мікроЕОМ (мікроконтролерів), та середовище для їх програмування, як засіб навчання учнів, студентів програмуванню та основ мікроелектроніки. Завданням дослідження є опис окремих моделей мікроконтролерів, та наведення їх прикладів застосування. Об’єкт дослідження апаратно обчислювальна платформа Arduino.