ІНФОРМАТИЗАЦІЯ СУСПІЛЬСТВА ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ІНФОРМАЦІЙНУ БЕЗПЕКУ - Конофольська, Вікторія Вадимівна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Метою даного дослідження є висвітлення питання впливу інформатизації суспільства та проблем інформаційної безпеки, що виникли в наслідок цього процесу. Окреслено основні прорахунки та недоліки захисту даних під час інформаційних війн. Акцентовано увагу на трактування проблем, пов'язаних з інформаційною безпекою, для різних категорій суб'єктів і відповідні наслідки таких способів захисту. Зазначено позитивні і негативні наслідки інформатизації суспільства в аспекті інформаційної безпеки, основні категорії інформаційної зброї та найяскравіші її приклади.