ФОРМИ І МЕТОДИ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ - Ярошик, Анна Сергіївна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
Метою дослідження є моніторинг якості освіти, який слід розглядати як інструмент методичного й управлінського забезпечення державного стандарту початкової загальної освіти; моніторинг – це регулярне безперервне контролююче відстеження якісних результатів навчання, виховання, розвитку учнів у системі «вчитель-учень». Педагогічний моніторинг є формою організації, збору, збереження, обробки і поширення інформації, що забезпечує безперервне відстеження стану викладання і рівня навчальних досягнень учнів. Тому, ми можемо спостерігати як гідні позиції навчанні, так і велику кількість недоліків.