МОДЕЛЮВАННЯ ЯК ДОПОМІЖНИЙ ЗАСІБ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ - Усенко, Валентина Анатоліївна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
У статті узагальнюються поняття моделі та моделювання. Наводяться приклади використання комп’ютерних моделей у різних сферах. Обґрунтовуються позитивні сторони використання таких моделей як допоміжних засобів навчання, пропонується використання віртуальної моделі у процесі вивчення архітектури комп’ютера.