ПЕРЕХОПЛЕННЯ МЕРЕЖЕВОГО ТРАФІКА. МЕРЕЖЕВИЙ СНІФІНГ - Баранов, Сергій Сергійович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
Метою дослідження є вивчення способів перехоплення мережевого трафіка зловмисником на прикладі використання мережевого сніфінгу. Завданням дослідження є аналіз способів повного чи часткового уникнення перехоплення мережевого трафіку. Методом дослідження є огляд відомостей на основі досвіду вчених у галузі захисту комп’ютерних систем. Об’єкт дослідження: комп’ютерні мережі. Предметом дослідження є процес перехоплення пакетів даних у мережі та стратегії застосування мережевого сніфінгу. Результатом дослідження є методи захисту від дій зловмисника направлених на перехоплення пакетів даних.