ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ РІВНЯ ЗНАНЬ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Фещенко, Анна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2021)
<audio class="audio-for-speech"></audio> ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ РІВНЯ ЗНАНЬ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ Анотація. В роботі наведено особливості використання Інтернет-технологій для тестування рівня знань з англійської мови. А саме: теоретичні аспекти створення веб-орієнтованих систем для тестування та їх використання, відомості про розробку веб-сайту для навчання англійської мови. Зазначено актуальність вивчення англійської мови використовуючи сучасні інформаційні комп’ютерні технології у навчальному процесі та описано існуючі веб-засоби, які можна використовувати як для тестування так і навчання англійської мови. Описано переваги та недоліки існуючих Інтернет-ресурсів для перевірки власного рівня обізнаності з англійської мови. Ключові слова: інформаційно-комунікаційні технології, Інтернет-технології, веб-ресурс, освітні веб-ресурси, тест, тестування, комп’ютерне тестування, електронні ресурси. USE OF INTERNET TECHNOLOGIES TO TEST ENGLISH LEVEL OF KNOWLEDGE Abstract. The paper features the use of Internet technologies to study the level of knowledge of English. Namely: theoretical aspects of creating web-based systems for teaching and their use, information on the development of a website for learning English. The relevance of learning English with the help of modern information computer technologies in the educational process is determined and the existing web tools that can be used for teaching and learning English are described. The advantages and disadvantages of existing Internet resources for checking one's own level of English language proficiency are described. Keywords: information and communication technologies, Internet technologies, web resources, educational web resources, test, testing, computer testing, electronic resources.