КОМПЛЕКСНІ ЗАВДАННЯ ЯК ЗАСІБ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ СТУДЕНТІВ ІНФОРМАТИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Климчук, Сергій Олегович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
Університет повинен створити умови, щоб студенти не тільки могли здобути окремі знання, а й сформувати цілісну наукову точку зору. На сьогоднішній день не достатньо розробленою залишається система міжпредметного педагогічного контролю. Виникає протиріччя між необхідністю використання комплексних завдань у системі оцінювання і недостатнім обґрунтуванням методики їх використання. Метою дослідження є розробка методики формування інформатичних компетентностей у майбутніх вчителів інформатики з використанням засобів оцінювання на базі комплексних завдань. Обʼєктом дослідження є процес формування інформатичних компетентностей з використанням засобів педагогічного оцінювання. Предметом виступає комплексне завдання як засіб оцінювання навчальних досягнень студентів інформатичних спеціальностей. Результатом дослідження є розробка міжпредметного тесту.