ПРОБЛЕМИ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Діренко, Ірина Сергіївна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Метою дослідження є висвітлення проблем інформатизації освіти в Україні. Завданням дослідження є визначення перспектив створення програмного забезпечення навчального призначення, в тому числі вітчизняного. Об’єктом дослідження є стан інформатизації освіти. В статті проаналізовано стан та перспективи інформатизації освіти в Україні, висвітлена проблема забезпечення вчителів вітчизняними педагогічними програмними засобами. Проаналізовано стан і результати інформатизації освіти в інших країнах,наведено приклади, якими шляхами долаються зазначені проблеми. Представлені результати досліджень, які показують забезпеченість загальних навчальних закладів програмними засобами навчального призначення.