ПРОЕКТУВАННЯ UI/UX СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОННОГО ДОКУМЕНТООБІГУ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Сулима, Дмитро (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2021)
Анотація. Метою дослідження є процес проектування графічного інтерфейсу користувача (UI – User Interface) та зручності використання (UX – User Experience) системи електронного документообігу у закладах вищої освіти (ЗВО). Завданням дослідження є огляд, порівняння та вибір підходів до проектування UI / UX, для створення зручного та простого інтерфейсу користувача. Об’єктом дослідження є методи проектування інтерфейсу користувача та зручності використання. У дослідженні використано метод роботи з документацією. Дослідження проводиться з метою визначення оптимального зовнішнього вигляду системи електронного документообігу у закладах вищої освіти. Abstract. The purpose of the research is the process of designing a graphical user interface (UI - User Interface) and ease of use (UX - User Experience) of the electronic document management system in higher education institutions (HEI). Main idea of the research is to review, compare and select approaches to designing UI / UX, to create a user-friendly and simple user interface. The object of research is the methods of designing the user interface and ease of use. The research used a method of working with documentation. The research is conducted to determine the optimal appearance of the electronic document management system in higher education institutions.