АДАПТИВНЕ ТЕСТУВАННЯ В ОСВІТІ - Генсьорська, Марія Миронівна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Не завжди є повні й достовірні відомості щодо реального рівня знань учнів та існуючі відмінності в їх здібностях, тому ці невирішені запитання стали передумовою та головною причиною появи адаптивних тестів, що ґрунтуються на принципі індивідуалізації навчання.