ОЦІНЮВАННЯ НАДІЙНОСТІ ТА НАБЛИЖЕНЕ ОБЧИСЛЕННЯ ДІЙСНИХ ОЦІНОК - Артемчук, Ліна Олексіївна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Метою дослідження є аналіз, узагальнення і осмислення методів оцінювання надійності результатів тестового контролю, а також визначення умов та критеріїв для інтерпретації результатів тестування. Завданням дослідження є розкриття поняття надійності результатів тестування в контексті класичної теорії тестів, аналіз статистичних методів оцінювання надійності результатів тестування, виявлення теоретичних основ встановлення прохідних балів, що є еквівалентними для різних тестів, які вимірюють одну характеристику, теоретичний аналіз та процес встановлення прохідного балу, як стандарту виконання тесту при оцінці результатів тестування учнів. Об’єктом дослідження є контроль і оцінка знань, умінь і навичок учнів за допомогою тестового контролю та інтерпретація отриманих результатів. Практичне значення дослідження полягає в тому, що розроблено банк тестових завдань та сконструйовано тест для перевірки рівня знань.