ВСТУПНЕ ТЕСТУВАННЯ SAT НА БАКАЛАВРСЬКІ ПРОГРАМИ У СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ США: ЗАСАДИ, ІНСТРУМЕНТАРІЙ, ЗАСТОСУВАННЯ - Привольнев, Максим Олександрович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Анотація. Метою дослідження є порівняння, аналіз тесту здібностей SAT на бакалаврські програми у системі вищої освіти США з тестами вступу до ВНЗ в Україні. Завданням дослідження є розробка тестових завдань для Українських ЗНЗ на основі вступного тесту SAT на бакалаврські програми у системі вищої освіти США, експериментально перевірити їхню ефективність. Об’єктом дослідження є тестові технології оцінювання здібностей учнів 11 класів для вступу у ВНЗ. У дослідженні використано методи аналізу, синтезу та узагальнення літературних джерел з проблеми дослідження. Тестування, як метод емпіричного дослідження. Тест SAT апробується з метою, порівняння та впровадження світового досвіду вступної системи тестування до ВНЗ Сполучених Штататів Америки з Українською системою вступу.