АНАЛІЗ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ЗІ СПЕЦІАЛЬНИХ ТЕХНІЧНИХ ДИСЦИПЛІН В ЮРИДИЧНИХ КОЛЕДЖАХ - Гончарова, Ірина Олександрівна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Метою дослідження є проаналізувати системи завдань в тестовій формі зі спеціальних технічних дисциплін для юридичних коледжів та перевірити їх ефективність для оцінювання навчальних досягнень студентів. Завданнями дослідження є ознайомлення з історією тестування та визначення понятійно-категоріального апарату створення завдань в тестовій формі; здійсння аналізу завдань; перевірка ефективності використання систем завдань для оцінювання студентів. Об’єкт дослідження: тестові технології оцінювання навчальних досягнень студентів. Предмет дослідження: системи завдань в тестовій формі для оцінювання навчальних досягнень студентів. Методи дослідження: теоретичні (аналіз, синтез і узагальнення педагогічної і науково-методичної літератури з проблеми дослідження; порівняння, систематизація і узагальнення теоретичних й експериментальних даних), емпіричні (метод тестування, який дав змогу створити системи завдань в тестовій формі для оцінювання навчальних досягнень студентів), математико-статистичні (для опрацювання експериментальних даних, що дозволили оцінити результати експерименту і зробити теоретичні й практичні узагальнення).