HTML5 – ШЛЯХ РОЗВИТКУ ІНТЕРНЕТ ТЕХНОГОЛІЙ - Сторчовий, Олександр Петрович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Метою дослідження є аналіз теоретичних напрацювань та розгляд новітніх стандартів HTML5. Завданням дослідження є опрацювання публікацій і специфікацій мови HTML5 та прогнозування впливу нової версії мови HTML на подальший розвиток Web-технологій. Об’єктом дослідження є специфікації та стандарти мови HTML5, предметом дослідження є мова розмітки гіпертексту HTML5. У дослідженні використано методи теоретичного аналізу і прогнозування. Результатом дослідження є теоретичні напрацювання щодо нових стандартів мови HTML5 та їхнього впливу на подальший розвиток мережі Інтернет та Web-індустрії.