СТВОРЕННЯ ВЛАСНОЇ МОВИ ПРОГРАМУВАННЯ ТА КОМПІЛЯТОРА ДЛЯ НЕЇ - Омельчук, Ніка (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2024)
Метою дослідження є розробка власної мови програмування, а також створення програми, яка буде компілювати даний код. Завданням дослідження є проектування мови програмування, що буде виконувати базові логічні та математичні функції та компілятора для неї. Предметом дослідження є сама мова програмування. Результатом дослідження є розроблена програма-компілятор на основі власної мови програмування. The purpose of the research is to develop one's own programming language, as well as to create a program that will compile this code. The task of the research is to design a programming language that will perform basic logical and mathematical functions and a compiler for it. The subject of research is the programming language itself. The result of the research is a developed compiler program based on our own programming language.