Розробка програми для управління лікарні - Лапіка, Дмитро (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2022)
Анотація: В Україні з реформуванням медицини, має місце постійне розширення медичних послуг. В медичних закладах функції головного лікаря стають притаманні методи управління, що призводить до потреби у набутті нових вмінь. Реформа охорони здоров’я передбачає використання інформаційних технологій. Створення медичної інформаційної системи для зберігання інформації про пацієнта має великий обсяг інформації про пацієнтів, яка зберігається в електронному вигляді. Також зростає попит на функціональне наповнення цих систем. Медичні інформаційні системи зараз широко впроваджуються у всій Україні й сфера їх застосування наразі охоплює лише основні можливості в медичній сфері - сімейні лікарі, терапевти та педіатри, а для інших лікарів актуальним залишається питання друкованих варіантів заповнення паперів. Annotation: In Ukraine, with the reform of medicine, there is a constant expansion of medical services. In medical institutions, the functions of the chief physician become inherent in management methods, which leads to the need to acquire new skills. Health care reform involves the use of information technology. Creating a medical information system for storing patient information has a large amount of patient information that is stored electronically. There is also a growing demand for the functional content of these systems. Medical information systems are now widely implemented throughout Ukraine and their scope currently covers only the main opportunities in the medical field - family doctors, therapists and pediatricians, and for other doctors the issue of printed forms of filling out paperwork remains relevant.