Десктопний додаток для симетричного шифрування даних - Ігнатов, Микита (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2022)
Анотація: Щороку зростає кількість правопорушень пов’язаних з порушенням конфіденційності даних. Причиною таких випадків є поширення інформатизації на нові сфери діяльності та, як наслідок, збільшення кількості користувачів інформаційних систем. Проте, незважаючи на розвиток сфери захисту цих систем слабкою ланкою залишається їх користувач. Якщо для співробітників компаній проводяться спеціалізовані тренінги по інформаційній безпеці, то звичайні користувачі менш захищені в цих питаннях. Саме тому важливим є популяризація засобів захисту від подібного роду загроз. Таким елементом захисту може бути використання додатків для шифрування даних.