МЕТОДИКА ВИВЧЕННЯ ОБ’ЄКТНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПРОГРАМУВАННЯ - Климчук, Володимир Вікторович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2018)
Метою дослідження є наукове обґрунтування та розробка методики навчання об’єктно-орієнтованого програмування учнів середньої школи. Завданням дослідження є розробка методики навчання об’єктно-орієнтованого програмування учнів. Об’єктом дослідження є процес навчання об’єктно-орієнтованого програмування учнів загальноосвітніх навчальних закладів ІІ-ІІІ ступенів. Предметом дослідження є цілі, завдання, зміст, методи, форми і засоби навчання об’єктно-орієнтованого програмування учнів середньої школи Методи дослідження: аналіз, систематизація, узагальнення наукової вітчизняної та зарубіжної фахової, педагогічної та навчально-методичної літератури, наукові узагальнення досвіду вчителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів з метою виявлення й систематизації дослідницьких матеріалів, рефлексія власної професійної діяльності. Результатом дослідження є розроблена методика вивчення об’єктно-орієнтованого програмування.