ШЛЯХИ ПОКРАЩЕННЯ ЕКСПУАТАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК БАТАРЕЙ НОУТБУКІВ ТА ЇХ РЕМОНТ - Олександр, Агібайлов (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2018)
Метою дослідження є аналіз шляхів покращення експлуатаційних характеристик батарей ноутбуків. Завданням дослідження є визначення оптимального режиму експлуатації батареї ноутбука, а у разі потреби –  оптимального способу її ремонту. Об’єктом дослідження є батарея сучасного ноутбука. У дослідженні використано метод експерименту для дослідження режимів заряджання батареї.