Створення відео лекцій в дистанційному навчанні - Фещенко, Богдан Петрович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2017)
Мета дослідження – проаналізувати методику створення коротких відео лекцій для дистанційного навчання. Завдання дослідження: визначити структурні елементи навчального відео; дати рекомендації щодо методики створення визначених структурних елементів. Об’єктом дослідження є методика створення коротких навчальних відео лекцій, предметом дослідження є процес навчання студентів з використанням коротких навчальних відео лекцій. У дослідженні використано методи спостереження та аналізу. Практичним результатом даного дослідження стане серія відео лекцій для дисциплін інформатичного циклу, призначених для використання у дистанційних курсах для вищих начальних закладів.