ВИКОРИСТАННЯ МАСОВИХ ВІДКРИТИХ ОНЛАЙН КУРСІВ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ - Генсьрський, Володимир Миронович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2017)
Метою дослідження є аналіз проблематики використання МВОК (масових відкритих онлайн курсів) у світі та Україні. Завдання дослідження полягає у обґрунтуванні необхідності створення і впровадження МВОК в традиційний освітній простір України, а також у визначенні основних переваг та недоліків використання МВОК. Об’єктом дослідження є масові відкриті онлайн курси, предметом дослідження є процес навчання студентів з використанням МВОК. У дослідженні використано методи спостереження та аналізу. Результатом дослідження є обгрунтування необхідності зміни традиційного освітнього простору України через гармонійне поєднання формальної та неформальної освіти.