ВАЖЛИВІСТЬ ПРОФЕСІЙНОЇ ТА ПЕРСОНАЛЬНОЇ ІНФОРМАТИЧНОЇ ОСВІТИ - Калайда, Сергій Миколайович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2016)
Ціллю дослідження є обґрунтувати важливість інформатичної освіти. Завдання дослідження – проаналізувати залежність загального розвитку п’ятдесяти провідних країн світу і рівня розвитку інформаційно-комунікаційних технологій у них. Об’єктом дослідження є інформатична освіта провідних країн світу, предметом – показники розвитку країн. Під час дослідження використовувалися методи спостереження та аналізу. В результаті дослідження отримали висновок, що чим сильніше процвітає країна, тим вищий розвиток інформатичної освіти у ній.