РОЛЬ І МІСЦЕ РЕЙТИНГІВ В ОСВІТІ - Лук’янець, Альона Володимирівна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
Рейтингова оцінка в сфері освіти давно стала невід’ємною характеристикою освітньої системи. Багато хто сприймає рейтинги виключно серйозно, як природну характеристику. При цьому, на думку інших дослідників і, особливо, керівників в сфері освіти, рейтинги навчальних закладів слугують інструментом оцінювання, порівняння і управління, викликаючи, в свою чергу, помітний ентузіазм і бажання їх використовувати.