СВІТОВИЙ ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ СТАНДАРТИЗОВАНОГО ТЕСТУВАННЯ - Гутовський, Андрій (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
Метою дослідження є узагальнити світовий досвід застосування стандартизованого тестування навчальних досягнень учнів, теоретично обгрунтувати основні компоненти української моделі впровадження стандартизованого тестуваання, проаналізувати результати реалізації зовнішнього тестування в Україні. Об’єктом дослідження є процес педагогічної діагностики навчальних досягнень учнів. Предметом дослідження є системна організаційно-педагогічна діяльність з впровадження зовнішнього стандартизованого тестування в Україні. Завданнями досліджень є: узагальнення світових підходів до застосування стандартизованого тестування у контексті оцінювання якості підготовки учнів; дослідження моделі зовнішнього стандартизованого тестування навчальних досягнень учнів в Україні та визначення єтапів стандартизаціїтестових мелодик в системі освіти України. Практичне значення дослідження полягає в тому, що розроблено банк тестових завдань та сконструйовано тест з дисципліни для перевірки рівня знань учнів старших класів загальноосвітніх шкіл.