ВИКОРИСТАННЯ ВВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЇ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Костючик, Максим (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2021)
Відеоконференцзв’язок є важливим джерелом передачі інформації. Його застосовують в управлінні, дистанційному навчанні, системах безпеки та інших сферах діяльності. Відеоконференція не замінить живого спілкування, але вона допомагає досягти принципово нового рівня взаємодії між учасниками навчального процесу. Для реалізації таких можливостей існує цілий ряд безкоштовних (умовно безкоштовних) сервісів організації відеоконференцій: Zoom, Google Meet, BigBlueButton, Microsoft Teams та інші. В Україні дистанційна форма навчання у закладах вищої і загальної середньої освіти не набула широкого поширення.Тому така форма взаємодії між суб’єктами навчання потребує подальшого удосконалення, перевірки ефективності.