РОЛЬ АВТОМАТИЗОВАНОГО КОНТРОЛЮ РЕЗУЛЬТАТІВ ЗНО В ОЦІНЮВАННІ ЗНАНЬ ВИПУСКНИКІВ ЗОШ З ПРЕДМЕТУ МАТЕМАТИКА - Рябова, Юлія Борисівна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
Метою дослідження є аналіз методів та засобів застосування автоматизованого контролю результатів ЗНО в оцінюванні знань випускників ЗОШ з предмету математика. В рамках даної роботи були вирішені наступні завдання: проведено огляд засобів ЗНО в Україні та розглянуто закордоні аналоги; визначені основні типи тестових завдань, які наразі використовуються для оцінювання знань випускників ЗОШ з предмету математика; визначені загальні вимоги до тестових завдань з математики в системі ЗНО; виявлені основні проблеми та сформовані висновки про подальшу автоматизацію контролю результатів ЗНО в оцінюванні знань випускників ЗОШ з предмету математика. Об’єктом дослідження є засоби автоматизації, які полегшують процес контролю результатів ЗНО при здійснені оцінювання знань випускників шкіл з предмету математика.