АДАПТИВНЕ ТЕСТУВАННЯ - Куницький, Вадим (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2015)
Мета роботи—дослідити ефективність впровадження адаптивних тестових завдань, проаналізувати їх якісний склад та середовища створення. Актуальність впровадження саме адаптивного тестового контролю знань збагачує навчальний процес, готує учнів до майбутніх життєвих іспитів. Об’єктом наукової роботи є тестовий контроль знань, що активно впроваджується в освітній простір. В якості предмета розглядається методика створення тестових завдань та рекомендовані середовища для їх реалізації. Весь теоретичний матеріал щодо методики створення тестів проаналізовано та класифіковано згідно дібраних джерел. Для створених тестів необхідно обрати середовище. А ним можуть бути: бланкове тестування, що оформлюється на папері, готове програмне середовище. В кожному з цих середовищ є свої переваги та недоліки. Для дослідження було обрано середовище Moodle.