ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ НА УРОКАХ ІНФОРМАТИКИ В УМОВАХ ВИКЛИКІВ СЬОГОДЕННЯ: Інноваційні технології навчання на уроках інформатики у школі - Голубовська, Ганна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2021)
Метою дослідження є аналіз сучасних освітніх технологій та створення моделі інтерактивного уроку інформатики у закладі середньої освіти. Завданням дослідження є вивчення стану, особливостей та методичних аспектів використання сучасних освітніх технологій для створення сучасного уроку інформатики з використанням інноваційних технологій навчання. Об’єктом дослідження є освітній процес з інформатики у закладі середньої освіти, предметом дослідження є використання сучасних освітніх технологій навчання в умовах викликів сьогодення. У дослідженні проводилось вивчення ефективності застосування інтерактивних технологій навчання на уроках інформатики у школі. Результатом дослідження є демонстрація принципів моделювання сучасних уроків інформатики в умовах викликів сьогодення.