ФАКУЛЬТАТИВНІ КУРСИ З ІНФОРМАТИКИ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО САМОВИЗНАЧЕННЯ УЧНІВ СЕРЕДНЬОЇ ШКОЛИ В УМОВАХ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТИ - Вигуляр, Марія (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2021)
У статті розглядається специфіка факультативних курсів за вибором з інформатики, їх значення для формування професійного самовизначення учнів середньої школи в умовах інформатизації суспільства і освіти, аналізуються результати опитування учнів та вчителів щодо зацікавленості вивчення інформатики, а також організація та проблеми факультативного навчання.