ФОРМУВАННЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС НАВЧАННЯ ІНФОРМАТИКИ. - Лушня, Наталя (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2021)
У статті висвітлено питання формування медіаграмотності студентів під час навчання інформатики. Визначено сутність поняття «медіаграмотність». Обгрунтовано методичні умови ефективної організації пізнавальної діяльності студентів під час навчанню. Особливу увагу приділено питанню правилам культури спілкування в інформаційному просторі, способам захисту від негативних впливів у процесі масової комунікації. The article highlights the issue of forming media literacy of students during the study of computer science. The essence of the concept of "media literacy" is defined. Methodical conditions of effective organization of cognitive activity of students during training are substantiated. Particular attention is paid to the rules of communication culture in the information space, ways to protect against negative influences in the process of mass communication.