ЗАСТОСУВАННЯ ТЕОРІЇ НАДІЙНОСТІ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТЕСТОВИХ МЕТОДИК ТА ЇХ УДОСКОНАЛЕННЯ - Коваль, Денис Сергійович (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2014)
Метою дослідження є аналіз, узагальнення і осмислення досвіду використання тестового контролю в навчальних закладах, а також визначення умов та критеріїв для інтерпретації результатів тестування. Об’єктом дослідження є контроль і оцінка знань, умінь і навичок учнів за допомогою тестового контролю та інтерпретація отриманих результатів. Предметом дослідження є методи оцінювання та інтерпретація результатів тестування. Практичне значення дослідження полягає в тому, що розроблено банк тестових завдань та сконструйовано тест з дисципліни Інформатика для перевірки рівня знань учнів загальноосвітніх навчальних закладів.