РОЗРОБКА КОМПЛЕКСНОГО ДОДАТКУ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Логвиненко, Володимир (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2020)
Метою дослідження є створення веб-орієнтованого комплексного додатку для вивчення української мови на основі принципів хмарних технологій. Завданням дослідження є проектування та розробка комплексної системи подання знань у вигляді правил та тестування на основі поданих правил. Об’єктом дослідження є веб-орієнтована комплексна система. Результатом дослідження є стек технологій які найкраще підходять для вирішення подібних задач, та створена комплексна система для вивчення української мови. Комплексна система створюється з метою використання у навчальному процесі, дистанційному навчанні, як вільно доступний ресурс для навчання всіх бажаючих, без сторонньої допомоги. The aim of the research is to create a web-oriented complex application for learning the Ukrainian language based on the principles of cloud technologies. The task of the research is to design and develop a comprehensive system of knowledge representation in the form of rules and testing based on the given rules. The object of research is a web-based integrated system. The result of the research is a stack of technologies that are best suited for solving such problems, and a comprehensive system for learning the Ukrainian language has been created. The complex system is created for the purpose of use in educational process, distance learning, as freely available resource for training of all interested persons, without outside help.