РОЗВИТОК ТА ФОРМУВАННЯ МЕТОДІВ ДЛЯ ОПТИМАЛЬНОГО НАВЧАННЯ ПРОГРАМУВАННЯ - Химач, Денис (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2024)
Основною метою дослідження є обґрунтування ефективності використання хмарних освітніх середовищ при навчанні програмування та організація персонального хмарного освітнього середовища (далі у тексті ПХОС) для учня та вчителя з використанням сучасних хмарних сервіс розроблених компаніями Google та Microsoft. Результатом дослідження є розроблені ПХОС, котрі підвищать ефективність взаємодії між всіма учасниками освітнього процесу. Актуальність роботи зумовлена необхідністю сучасних продуктивних рішень в сфері освіти, що допоможуть учням результативно вивчати програмування, працювати в команді та отримувати навички для подальшої професійної діяльності. The main goal of the research is to justify the effectiveness of using cloud educational environments in programming education and to organize a personalized cloud educational environment (hereinafter referred to as PCE) for both students and teachers using modern cloud services developed by Google and Microsoft. The result of the research is the development of PCEs that will enhance the efficiency of interaction among all participants of the educational process. The relevance of the work is determined by the necessity of modern productive solutions in the field of education, which will help students effectively learn programming, work in teams, and acquire skills for further professional activities.