МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПРОГРАМУВАННЯ УЧНІВ 5 – 6 КЛАСІВ У СЕРЕДОВИЩІ «SCRATCH» - Побережний, Василь (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2020)
Метою даної роботи є висвітлення і систематизація досвіду навчання інформатики в 5 – 6 класах, а саме розділу «Алгоритми», за програмою стандарного рівня. Об’єктом дослідження є об’єктно-орієнтоване середовище програмування Scratch. У дослідженні використано методи аналізу і синтезу, описовий метод, бібліографічний метод. Результати даного дослідження були використані автором при підготовці до власних уроків; також вони сприяють засвоєнню учнями основ алгоритмізації та подальшого вивчення ними подійно та о’єктно – орієнтованого підходу до програмування.