ЗАСТОСУВАННЯ ЕВРИСТИК НІЛЬСЕНА ЯК ЗАСОБУ ПОКРАЩЕННЯ ВЕБДОСТУПНОСТІ - Юрійчук, Анастасія (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2024)
Анотація. Розглянуто важливість цифрової трансформації у сучасному світі та її вплив на доступність для всіх користувачів. Подано аналіз зв’язку між принципами WCAG та евристиками Нільсена, який відкриває нові можливості для покращення вебдизайну та забезпечення ефективної взаємодії з користувачами різних категорій. Abstract. The importance of digital transformation in the modern world and its impact on accessibility for all users are considered. An analysis of the relationship between WCAG principles and Nielsen’s heuristics is provided, opening up new opportunities for improving web design and ensuring effective interaction with users of different categories.