РОЗРОБКА МОБІЛЬНОГО ДОДАТКУ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ КЛІНІКИ - Гримало, Ілля (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2024)
Анотація. Метою дослідження є розробка мобільного додатку, який спрощує процеси організації роботи стоматологічної клініки. Цілі дослідження полягають у створенні внутрішньої взаємодії системи з базою даних, а також розробці користувацького інтерфейсу мобільного додатку Основними завданнями дослідження є виведення інформації про пацієнтів, сповіщення пацієнтів про поточний прийом за допомогою СМС, пошук за їх іменами, адміністративна частина для обліку пацієнтів та прийомів, а саме додавання, редагування та видалення даних. Об’єктом дослідження є процес розробки внутрішньої та зовнішньої частини системи, а саме створення бізнес-логіки, внутрішньої архітектури мобільного додатку та користувацького інтерфейсу для ведення обліку пацієнтів та прийомів. Предметом дослідження є розробка мобільного додатку на мові програмування JavaScript з використанням фреймворку React Native, а також розробка бекенду на Node.js / Express.js з використанням NoSQL бази даних MongoDB та Mongoose для роботи з базою даних. Результатом дослідження є мобільний додаток, який забезпечує ефективну взаємодію бази даних з користувачем, спрощує процеси організації роботи стоматологічної клініки та надає користувачу зручний інтерфейс для взаємодії з системою. Abstract.The purpose of the study is to develop a mobile application that simplifies the processes of organizing the work of a dental clinic. The goals of the research are to create an internal interaction of the system with the database, as well as to develop a user interface of the mobile application. The main tasks of the research are to extract information about patients, notify patients about the current appointment using SMS, search by their names, the administrative part for recording patients and appointments, namely adding, editing and deleting data. The object of the study is the process of developing the internal and external part of the system, namely the creation of business logic, the internal architecture of the mobile application and the user interface for keeping records of patients and appointments. The subject of the research is the development of a mobile application in the JavaScript programming language using the React Native framework, as well as the development of the backend on Node.js / Express.js using the NoSQL database MongoDB and Mongoose for working with the database. The result of the research is a mobile application that provides effective interaction between the database and the user, simplifies the processes of organizing the work of the dental clinic and provides the user with a convenient interface for interacting with the system.