Принципи роботи ботів та їі види - Швець, Дмитро (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2022)
Метою дослідження є принципи автоматизації процесів через налагодження та створення ботів. Ідея полягає в тому щоб перекласти певну задачу на машини, тобто боту, таким чином щоб під час виконання цієї роботи сам процес був повністю автономним. Об’єктом дослідження є сучасні аналоги ботів, які використовуються зараз навіть як один з видів інформаційної зброї. Результатом дослідження є розуміння процесів автоматизації а також на основі вже реалізованого аналога, виявлення його сильних та слабих сторін, для подальшого покращення.