ДОСЛІДЖЕННЯ ВЗАМОДІЇ ФОРМАЛЬНОЇ ТА НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ З КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК В УКРАЇНІ - Місюра, Олександр (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2018)
Динаміка розвитку українського суспільства, постійна зміна вимог до фахівців актуалізують значення неперервної освіти в особистісному і професійному житті людини. У цьому процесі важливою складовою є неформальна освіта. Вона забезпечує оновлення та удосконалення компетенцій особистості протягом життя, допомагає у професійному самовизначенні, сприяє активній комунікації та соціалізації, розвиває професійну мобільність людини. Важливо, щоб процес залучення особистості до неформальної освіти розпочинався ще на етапі професійної підготовки у вищому навчальному закладі