СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ НАВЧАННЯ МЕТОДІВ ОПТИМІЗАЦІЇ - Усенко, Валентина Анатоліївна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2018)
У дослідженні розглядаються сучасні тенденції навчання та приклади їх застосування під час навчання методів оптимізації. Об’єктом дослідження є процес інтегрованого навчання інформатичних та математичних дисциплін у школах з поглибленим вивченням математики та інформатики із застосуванням інноваційних технологій. Предметом дослідження є навчання основ методів оптимізації в школах у контексті змішаного та міждисциплінарного навчання. Розкрито суть та зміст STEM-освіти як засобу інтегрованого навчання, наведено приклади застосування елементів STEM-освіти під час навчання деяких аспектів розв’язування задач лінійної оптимізації. При цьому використано такі методи дослідження як аналіз методичної літератури, систематизація відомостей про сучасні тенденції навчання та конкретизація педагогічних понять, що спрямована на висвітлення застосування їх у контексті навчання методів оптимізації.