СТАН ТА ПРОБЛЕМИ СТАНОВЛЕННЯ ЛIНГВIСТИЧНОЇ IНФОРМАТИКИ - В’юн, Софія Володимирівна (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, 2018)
Анотацiя. Мета дослідження – розробка методичних особливостей навчання лінгвістичної інформатики, теоретичне обґрунтування ефективності використання особливостей методичної системи навчання лінгвістичної інформатики при вивченні дисциплін інформатичного циклу, розробка курсу «Лінгвістична інформатика» та дослідження ефективності впровадження даного курсу у вищих педагогічних навчальних закладах. Предмет дослідження – система методичних особливостей навчання лінгвістичної інформатики як прикладної лінгвістичної дисципліни у вищих педагогічних навчальних закладах.